Nieuw Apple hoofdkantoor is een feit

Na een jaren lange discussie heeft de gemeenteraad van het Amerikaanse Cupertino definitief groen licht gegeven voor de bouw van het nieuwe Apple hoofdkantoor in Cupertino. Dit nieuws is vandaag gemeld door de krant San Jose Mercury news. Apple heeft al jaren lang een project lopen voor een cirkelvormig gebouw wat veel weg heeft van een ruimteschip. Vanaf ongeveer 2016 wil Apple het nieuwe hoofdkantoor in gebruik nemen.

apple_campus_2_sept_13 (1)

De gemeente raad van Cupertino heeft de plannen van Apple goedgekeurd. Apple is al jaren bezig met het nieuwe hoofdkwartier, dat plaats moet bieden aan meer dan 14.000 werknemers. Steve Jobs heeft de eerste schetsen van het nieuwe hoofdkantoor in 2011 bevestigd. Tegen het einde van dit jaar zou de afbraak starten van de bestaande gebouwen op het terrein dat Apple kocht van computerproducent Hewlett-Packard.

Het nieuwe hoofdkantoor van Apple heeft een ondergrondse parkeergarage voor 2400 auto’s. Ook zal er een interne fitnessruimte komen en een werkplek voor 14.000 medewerkers. Op de plek waar het gebouw moet verrijzen staat momenteel nog het voormalige hoofdkwartier van Hewlett-Packard.

Bron: AD

Vorig artikelOverzicht: Playstation 4 lauch games
Volgend artikelTip: Locatie’s verwijderen uit Facebook berichten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in