Wat zijn bitcoins: Alle informatie over de digitale munt

Deze week is de digitale munt erg in het nieuws. Op 19 november is de digitale munt Bitcoin gestegen naar een waarde van negenhonderd dollar. Dat is een voorlopig hoogtepunt van een lange periode. Een jaar geleden was één bitcoin nog slechts 25 dollar waard. Maar wat is de bitcoin precies, en wat kan je ermee?

Waar komt de bitcoin vandaan? 

De Bitcoin eenheid bestaat sinds 2009 en maakt het mogelijk om op een anonieme manier geld over te maken zonder tussenkomst van een bank. In het begin waren Bitcoins populair in de digitale onderwereld op onder meer de online zwarte markt Silk Road. Tijdens de sluiting van deze website is het aandeel van de bitcoins ook flink gedaald in waarde. Het grote verschil tussen transacties via Bitcoin of bijvoorbeeld iDeal is dat er bij Bitcoin geen bank tussen zit. Dat maakt de dienst aantrekkelijk voor mensen die omwille van hun privacy geen gebruik willen maken van een bank bij hun transacties. Meer informatie over de digitale munt is te zien in onderstaande video:

[hr]

Bitcoins op je PC:

Het genereren van Bitcoins is zeker niet voor iedereen weg gelegd. Om te beginnen heb je een bitcoin adres nodig, dit is vergelijkbaar met een rekeningnummer. En een Bitcoinportemonnee om je Bitcoins in op te slaan. Op je eigen computer staat een programma wat je kan zien als virtuele portemonnee. Vervolgens kun je online euro’s omwisselen voor Bitcoins, momenteel zijn er een aantal Bitcoinwisselkantoren waaronder Bitonic en BTC Next.

[hr]

Hoe mine je Bitcoins:

Bitcoins worden verkregen vanuit datablokken, die door computers worden geanalyseerd om een Bitcoin-sequentie te ontdekken. Het is een vrij ingewikkeld process, en dat wordt steeds lastiger aangezien er steeds minder bitcoins gevonden worden. Tegenwoordig is er zoveel rekenkracht nodig om op eigen houtje kans te maken dat jij als eerste een bitcoinblock hebt opgelost, hiervoor heb je zeer veel rekenkracht en vermogen nodig.

Bron: NRC

Vorig artikelTip: Backup Outlook 2007/2010/2013 handtekeningen
Volgend artikelPlaystation 4: Waar nog op voorraad?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in