China stopt met handel in Bitcoins

De digitale valuta Bitcoin is vandaag opnieuw flink gedaald aangezien China opnieuw de handel in de digitale munt heeft plat gelegd. Eerder heeft de Chinese bank al laten weten dat de financiële instellingen in China geen bitcointransacties meer mogen uitvoeren. Nu heeft de overheid ook bepaald dat er geen betalingen aan handelsplatformen in ruil voor bitcoins mogen worden uitgevoerd. Daarom kunnen Chinezen geen bitcoins meer kopen bij diverse handelsplatformen waaronder BTC China. Wel is het nog toegestaan op de Bitcoin om te ruilen voor de Chinese yuan.

Vandaag was er ook een flinke koersval te zien in de digitale valuta aangezien de waarde van de BTC in de middag was gezakt naar 330 euro. Inmiddels is er weer een kleine stijging zichtbaar, maar lang niet op het oude niveau van rond de 800-900 dollar per bitcoin. China is momenteel het grootste land welke handelt in Bitcoins. Of de Bitcoin nog op zijn oude waarde zal komen is afwachten, de kans is nu erg klein omdat China toch een erg belangrijk land is voor de bitcoin munt.

bitcoin-koersval-18-december

Vorig artikelPS4: Killzone Shadow Fall tijdelijk voor 39,99 bij de Dixons
Volgend artikelLG lanceert nieuwe all-in-one Chome PC

1 REACTIE

  1. Totale onzin – China is de grootste in de productie van hardware voor mining, en daarom is de grootste ‘houder’ van BTC het chinese publiek. Het heeft verder geen enkele invloed op wat bitcoin betekent – dat bepalen de ‘vrije’ landen, niet de communistische regering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in