Meizu MX3 wordt eerste Ubuntu smartphone

Vandaag zijn er diverse foto’s uitgelekt van een nieuwe smartphone welke verkocht zal worden onder de naam Meizu MX3. De Meizu MX3 is geen gewone Android smartphone aangezien de smartphone zal draaien op het Ubuntu operating system. 

Ubuntu-Meizu

Op de foto’s zijn diverse elementen zichtbaar van de nieuwe Ubuntu interface met daarover een Meizu interface. Meizu is zeker geen onbekende, het bedrijf is voornamelijk in thuisland China erg populair onder de high-end markt aangezien ze smartphones uitbrengen met high-end specificaties. Canonical de maker van Ubuntu heeft vorige maand laten weten dat de Ubuntu variant zou worden doorontwikkeld van een app naar een compleet operating system voor de mobiele smartphone. Het lijkt erop dat Meizu hardware partner is geworden en daardoor smartphones op de markt zal brengen wel een aantal flinke specificaties.

De MX3 is eigenlijk een Androidtelefoon, die in oktober op de markt is gebracht met een octacore processor. Er zijn vier Cortex A15-kernen aanwezig en vier Cortex A7-kernen, waarbij het minder belastende werk door de lager geklokte kernen wordt gedaan. Het blijft nog even afwachten hoe het gaat zitten met de prijs en beschikbaarheid, maar de kans is aanwezig dat de Ubuntu meizu smartphone ook verkocht zal worden in Nederland.

Vorig artikelTip: Reset Windows 8.x Metro interface
Volgend artikelAndroid 4.4.2 uitrol voor Galaxy Note 3 begonnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in