Microsoft zal Windows XP jaar langer ondersteunen op Malware

Microsoft zal in april stoppen met de ondersteuning van Windows XP. Maar het bedrijf zal tot april volgend jaar toch updates uitgeven voor diverse malware programma’s waaronder Security Essentials. Dit is geen teken dat gebruikers met Windows XP veilig zijn aangezien Microsoft in april wel zal stoppen met de ondersteuning van de beveilingspatches voor het populaire OS. 

winxppro

Microsoft laat goed weten dat Windows XP niet langer een ondersteunend OS is. In april zal Microsoft definitief stoppen met de beveilingspatches, wel gaan de updates voor Security Essentials verder. De verlenging voor Security Essentials is zowel geschikt voor privé gebruik als zakelijke pakketten, beide pakketten zullen ondersteund worden vor april 2015. Wel laat Microsoft weten dat een virusscanner niet voldoende is om een OS te beveiliging, er blijven namelijk beveiligingsproblemen ongedicht. In december draaide nog zo’n 20 procent van de internetters op Windows XP.

Vorig artikelSpotify tijdlimiet opgeheven voor gratis abonnement
Volgend artikelSharp presenteert nieuwe 15,6-inch tablet

1 REACTIE

  1. Veronderstel: Dat je met je oude XP PC, na april 2014, standalone, uiteraard zonder internet aansluiting, verder door het leven wil gaan, m.a.w. bijv. alleen gebruik voor kantoor werk etc. Dan is het te hopen dat Microsoft hun suppletie software op het internet zet om in de toekomst evengoed gebruik te kunnen maken van onze XP software pakketten c.q. te opnieuw te kunnen installeren. Veel software pakketten bijvoorbeeld; Nero en/of Adobe maken gebruik van de speciale suppletie-software van Microsoft om te kunnen werken. Deze zogenaamde servicepakketten m.a.w. verzameling downloads zou na april 2014 evengoed beschikbaar moeten blijven middels bijv. schijf-images.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in