Pinautomaten draaien voor 95% op Windows XP

Vanaf 8 april zal Microsoft geen ondersteuning meer geven voor het Windows XP operating system. Momenteel draait zo’n 95 procent van alle pinautomaten in de wereld nog op Windows XP. Hierdoor is het mogelijk dat de veiligheid van deze pinautomaten in gevaar zal komen door beveiligingsproblemen in Windows XP. 

Het gebruik van pinautomaten is momenteel niet meer weg te denken, toch draait momenteel nog 95 procent van de pinautomaten op het verouderde Windows XP. Inmiddels is Windows XP al zo;n 12 jaar oud en wordt vanaf 8 april niet meer ondersteund door Microsoft. Hierdoor zullen er geen nieuwe beveiligingsupdates/ veiligheidsupdates beschikbaar komen voor XP. Het upgraden van ruim drie miljoen pinautomaten welke nog draaien op Windows XP is echter geen makkelijke opgave. Veel hardware is verouderd waardoor de machines veel moeite hebben met het draaien van een nieuwe versies. Ook hebben pinautomaten vaak moeite met nieuwe systemen en applicaties.

 

Vorig artikelLG G3 smartphone komt rond mei
Volgend artikelMicrosoft begonnen met uitrol Surface 2 Pro update

2 REACTIES

  1. WePOS/Embedded (waar 95% van de pinautomaten op draait) wordt gewoon tot 2019 door Microsoft ondersteund. Niets aan de hand dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in