MacBook Pro gebruikers klagen over GPU problemen

Momenteel komen op diverse forums waaronder op MacRumors, Facebook en de Apple Support Communities enkele berichten binnen over problemen met de MacBook Pro. Volgens de websites zijn er namelijk problemen met de GPU module waardoor er vaak haperingen voorkomen tijdens grafische werkzaamheden. Het gaat hierbij uitsluitend om de Macbook pro uit 2011 met de AMD videochip.

Mac-Problemen-Apple-GPU

De meeste klachten zijn over problemen met het beeld waardoor er strepen over het beeld komen, deze problemen komen voornamelijk tijdens het draaien van applicaties welke de GPU flink belasten. Na een reboot werkt het scherm weer normaal. Maar na het starten van een zware applicatie zijn er opnieuw problemen met de GPU.

Ook beschikken enkele Mac gebruikers over problemen waardoor de Mac spontane reboots geeft na het verschijnen van een grijs scherm. Het her-installeren van Mac OS X is niet de oplossing aangezien veel gebruikers zelf na een re-install nog veel problemen hebben met de reboots. Het is onduidelijk waarom de problemen zich voordoen en Apple heeft nog geen reactie gegeven. Het gaat voornamelijk om de 15-inch en 17-inch Macbook Pro welke Apple in februari 2011 heeft uitgebracht. De problemen zijn voorgekomen met een AMD Radeon HD 6490M, HD 6750M en HD 6770M chipset.

Vorig artikelMicrosoft begonnen met uitrol Surface 2 Pro update
Volgend artikelFoto’s Xperia Z2 smartphone opgedoken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in