Nieuwe Whatsapp trojan actief op social media

Momenteel is er weer een Whatsapp trojan actief waarbij de ontwikkelaar onder de naam Whatsapp laat weten dat er eindelijk een desktop versie beschikbaar is. Er is namelijk een artikel/ link in omloop waarin vermeld staat dat Whatsapp beschikbaar is voor de PC.

Volgens security-expert Kaspersky Lab brengt de link je naar een gehackte server in Turkije die vervolgens een trojan voorschotelt. Kaspersky Lab laat weten dat de link verwijst naar een server in Turkije welke een trojan download. De tool claimt dat Whatsapp beschikbaar is voor de PC en dat de ontvanger 11 verzoeken van vrienden heeft ontvangen. Het download bestand is een 64-bits installatie bestand welke beschikt over een trojan. Exacte informatie over de trojan is vooralsnog onduidelijk. De melding is in meerdere talen in omloop en ziet er zo uit:

208214227

Whatsapp heeft momenteel nog geen desktop versie, en dat zal er voorlopig ook niet komen. Vermijd daarom dit soort e-mails om virussen te voorkomen, meestal worden dit soort berichten via diverse social media websites waaronder Twitter en Facebook verspreid. Ook via de e-mail is de mail actief.

Vorig artikelSynology DSM 5.0 bèta beschikbaar
Volgend artikelSpeadtrum lanceert nieuwe quadcore chipset voor tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in