Wereldwijd bijna miljard smartphones verkocht in 2013

De smartphone markt doet het op dit moment erg goed. Wereldwijd zijn er vorig jaar ruim 998 miljoen smartphones verkocht, dat is ruim 44 procent meer dan 2012. De smartphone wint nog altijd flink terrein. Wereldwijd zijn er vorig jaar 998 miljoen verkocht, beschikte over het Android systeem. Het marktaandeel van het Apple-systeem iOS zakte van 20 naar 15 procent, ondanks een toename van het aantal verkochte iPhones.

Smartphone

Het snelst groeiende mobiele besturingssysteem was Windows Phone van Microsoft. Windows Phone heeft momenteel een marktaandeel van 3 procent wat zeer redelijk is voor een beginnende smartphone lijn. Voornamelijk de goedkopere Windows Phone smartphones doen het goed in Nederland. Momenteel is Samsung de grootste leverancier van smartphones. Het marktaandeel van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf nam verder toe van 30 naar 32 procent. Momenteel staat Apple op de tweede plaats gevolgd door het Chinese Huawei.

Naar verwachting zal vooral Lenovo de komende maanden flink groeien door de overname van Motorola. Het Chinese technologieconcern Lenvovo wil zich met Motorola voornamelijk gaan richten op de goedkopere instap smartphones.

Vorig artikelSamsung gaat winkels in Nederland openen
Volgend artikel‘Windows 8.1 start na update direct in desktop omgeving’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in