Whatsapp verkocht aan Facebook voor 16 miljard dollar

Facebook heeft zojuist Whatsapp overgenomen voor een bedrag van 16 miljard dollar, omgerekend zo’n 12 miljard euro. Voor gebruikers verandert er niets, belooft de populaire berichtendienst. Whatsapp blijft een aparte app welke buiten Facebook om zal gaan draaien.

Facebook Messenger en Whatsapp zullen aparte apps blijven. Volgens Facebook wordt voor WhatsApp dezelfde benadering gekozen als voor Instagram, dat ook onafhankelijk mag blijven werken. Whatsapp CEO Koum treedt wel toe tot de raad van bestuur bij Facebook. Het overname bedrag van 16 miljard dollar is een record, het bestaat uit 12 miljard dollar Facebook aandelen en voor 4 miljard dollar aan geld. De medewerkers van Whatsapp krijgen de komende jaren 3 miljard dollar extra aandelen.

Whatsapp heeft momenteel 450 miljoen actieve gebruikers per dag, daarmee komt het aantal actieve gebruikers in de buurt van Facebook. Whatsapp is momenteel erg populair en veruit de populairste messaging dienst voor diverse platformen. Wat er gaat veranderen aan de applicatie is nog onduidelijk.

Vorig artikelIE10 lek actief gebruikt voor aanpassen host bestanden
Volgend artikelWhatsapp concurrent Telegram stijgt flink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in