Nokia kondigt nieuwe Nokia X smartphones aan

Vandaag heeft Nokia tijdens het Mobile World Congress de nieuwe Nokia X smartphone aangekondigd, het gaat hierbij om een smartphone welke draait op Android. De smartphone is voornamelijk gericht op de opkomende marken. De Android versie is volledig aangepast met een Microsoft laag erover.

Nokia-X

Nokia heeft de nieuwe Nokia X, X+ en XL aangekondigd, de drie telefoons draaien op een zeer aangepaste Android versie met een eigen custom software lag welke veel weg heeft van de Metro interface. Nokia installeert zijn eigen appwinkel, waarmee gebruikers toegang krijgen tot unieke Nokia-apps, zoals Nokia Mixradio en de kaarten- en navigatiedienst Here. Standaard is er geen toegang tot de Google Play Store, wel is het mogelijk om Android apps te installeren op de smartphone.

De Nokia X en X+ beschikken over een 4-inch scherm met een resolutie van 800×480 pixels, ook is er een camera met 3 megapixel aanwezig. Op de Nokia X is 512MB aan werkgeheugen aanwezig, en 4GB opslaggeheugen. De Nokia X+ beschikt intern over 4GB opslagcapaciteit, ook beschikt de NokiaX+ over 768MB werkgeheugen. De Nokia XL is de grootste versie met een scherm van 5-inch. Net zoals de kleinere modellen heeft deze een resolutie van 800×480 pixels.

De Nokia X-serie is per direct verkrijgbaar. De goedkoopste Nokia X krijgt een adviesprijs van 89 euro. De X+ zal verkocht worden voor 99 euro terwijl het XL model voor 109 euro in de winkels komt te liggen.

Vorig artikelHuawei presenteert TalkBand B1 smartwatch
Volgend artikelBlackberry Messenger komt naar Windows Phone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in