Flinke toename aanvallen op IE10 lek

Momenteel is er een flinke toename van het aantal aanvallen welke zijn gericht op een beveiligingslek in Internet Explorer 10. Momenteel heeft Microsoft nog geen update vrijgegeven voor de IE10 problemen in de browser. Hoewel alleen gebruikers van IE10 op dit moment worden aangevallen, is het lek volgens Microsoft in zowel IE9 als IE10 aanwezig.

Attack-IE10

Microsoft wordt momenteel al langere tijd gewaarschuwd voor diverse kwetsbaarheden in de browser van Microsoft. Een aantal weken geleden was er al een exploit gevonden welke het lek actief misbruikt. Dezelfde exploit was echter op 20 januari al gebruikt op de website van GIFAS, de overkoepelende organisatie van de Franse luchtvaartindustrie. Het gaat hierbij om een veel gebruikte lek in IE10 welke vooral bij kwaadwillende populair is.

Symantec laat weten dat ze momenteel een flinke toename zien van het aantal aanvallen welke te maken hebben met de beveiligingsproblemen in IE10. Gebruikers kunnen momenteel verschillende maatregelen nemen om de computer te beschermen. Voor IE11 is het aangeraden om een Microsoft Fix-it oplossing  te gebruiken welke een tijdelijke bescherming zal geven.

Vorig artikelMeekijken met iOS apparaten mogelijk door bug
Volgend artikelSamsung komt in mei met aluminium Galaxy S5 smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in