Whatsapp wordt mobiele provider

Het is eindelijk duidelijk geworden waarom Facebook Whatsapp heeft overgenomen voor een flink bedrag. Facebook wil van Whatsapp namelijk een telefoon provider maken welke direct samen gaat werken van Whatsapp en Facebook. In Duitsland is het plan opgedoken om van WhatsApp een aanbieder van mobiele diensten te maken, samen met E-Plus, dat recent door KPN werd verkocht.

Whatsapp gaat zich naast het Whatsappen ook op bellen richten waardoor er mogelijk een bel functie zal komen in Whatsapp. Het bedrijf zal het netwerk E-plus gaan gebruiken voor de provider diensten. Die provider is de twee-na-grootste telecomaanbieder in Duitsland, na Vodafone en T-Mobile. Vooralsnog is het onduidelijk wat Whatsapp precies van plan is met de dienst, maar het lijkt erop dat Whatsapp zich wil richten op mobiele telefonie en mobiel internet.

Whatsapp zal zich als provider waarschijnlijk focussen op een stabiele en goede dataverbinding wat natuurlijk een zeer belangrijk punt is voor Whatsapp als mobiele app welke afhankelijk is van internet.

Vorig artikelApple stopt met beveilingsupdates voor Mac OS X 10.6
Volgend artikelGoole zal vanaf 1 mei Chrome extensies blokkeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in