XS4ALL gaat lek in FritzBox modems dichten

XS4All gaat de komende weten de FritzBox modems voorzien van een automatisch update. De internet provider heeft aangegeven dat er momenteel een kwetsbaarheid is in de modem waardoor kwaadwillenden via de router naar andere telefoonnummers kunnen bellen, voornamelijk waren dit dure 0900 nummers.

Volgens XS4ALL hoeven klanten geen actie te ondernemen. De update zal de komende weken automatisch worden uitgevoerd bij de aangemelde FritzBox modems welke bekend zijn bij het bedrijf. De huidige instellingen blijven bewaard en klanten kunnen na de update de modem nog zelf beheren. Als tijdelijke nood oplossing heeft XS4ALL een noodpatch vrijgegeven welke gebruikers kunnen installeren.

Overigens geldt het probleem voor alle gebruikers van de desbetreffende routers, niet alleen de klanten van Xs4all. Andere providers hebben namelijk ook de FritzBox uitgerold waardoor gebruikers kunnen beschikken over een FritzBox. Vooralsnog is het onduidelijk wanneer XS4ALL de update exact zal uitrollen, naar verwachting is dit de komende week.

Vorig artikelBelastingaangifte van 2013 kan via mobiele app
Volgend artikelApple werkt aan update voor vingerafdruk scanner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in