Kleine afname Windows XP gebruikers

Microsoft zal de ondersteuning van Windows XP over een kleine zes weken beëindigen, momenteel is er een nauwelijks afname van het aantal Windows XP gebruikers. Volgens een meetbureau steeg het aandeel van XP zelf de afgelopen maand. Volgens Net Applications heeft XP nu een aantal van 29,53%.

Stick_With_Windows_XP_Desktop

Dit is een stijging van 0,23% ten opzichten van vorig jaar. Het is vooralsnog onduidelijk waarom Windows XP nog steeds en groei doormaakt aangezien veel bedrijven toch echt over moeten op Windows 7 of zelfs Windows 8. Vooral voor overheidsinstellingen banken is de beveiliging erg belangrijk. Nederlandse banken adviseren hun klanten na 8 april geen Windows XP meer te gebruiken bij het internetbankieren op hun computer, vanaf 8 april is het OS niet meer goed beveiligd tegen virussen en beveiligingslekken.

Op dit moment draait Windows XP nog op 1/3 op de pc’s van de Nederlandse gemeenten. Daaronder vallen onder meer de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Naar verwachting zal er de komende maand wel een daling te zien zijn in Windows XP, aangezien veel bedrijven rond eind maart over zullen gaan.

Vorig artikelHi geeft klanten gratis toegang tot 4G
Volgend artikelEerste Windows 8.1 update beschikbaar vanaf 8 april

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in