Modulaire Google telefoon krijgt naam Ara

Het nieuwe project van Google voor de ontwikkeling van een modulaire smartphone krijgt de naam Project Ara met zich mee. Paul Eremenko, vice president van Google verteld vorige week op het MWC meer informatie over de Google Ara smartphone. Op de MWC heeft hij een niet werkend proto-type getoond met vele onderdelen.

Go0gle-Ara

Met Project Ara is het mogelijk om een toestel volledig te configureren, waardoor je de smartphone in zijn geheel kan aanpassen en upgraden. Het toestel  kan je volledig uit elkaar halen en elk component heeft zo zijn functie. Elke aansluiting op dit Endoskelet werkt met drie permanente magneten, waardoor extra modules eraan blijven hangen zelfs als je het binnenwerk op zijn kop houdt. Zo is het mogelijk om nieuwe modules vast te klikken. Het frame zal bestaan uit een metalen plaatje en een batterij. Via het hoofd frame communiceren de modules met elkaar zodat je een complete smartphone kan ontwikkelen.

Het hoofdframe van de Ara smartphone zal hooguit verkocht worden voor 36 euro, om er mee te bellen moet je de losse modules nog kopen, hierdoor kan je de smartphone geheel naar eigen wens samenstellen met diverse componenten.

Vorig artikelHuawei Ascend Y530 te koop in Nederland
Volgend artikelBlackBerry Messenger ontvangt update voor Android en iOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in