Microsoft integreert Skype in Outlook.com

Microsoft heeft vandaag een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Skype. Outlook gebruikers kunnen namelijk vanaf nu ook via de browser chatten en videobellen via Skype. Microsoft heeft de Skype dienst namelijk toegevoegd aan de Outlook.com web dienst. 

Outlook

Voor gebruikers met een Outlook.com account is het mogelijk om in de browser the chatten, bellen en videobellen. Outlook.com-gebruikers die nog geen Skype-account hebben kunnen bij de berichtendienst inloggen met hun Microsoft-account, aangezien de account centraal zijn. Voor een zeer beperkt aantal gebruikers was de dienst al eerder beschikbaar. Skype heeft de nieuwe functionaliteit alleen nu wereldwijd uitgerold. De benodigde browser-plugin is er voor Windows, Mac en Linux, voor de browsers Internet Explorer, Chrome, Safari en Firefox. Met de nieuwste Windows-versie is videobellen in hd-kwaliteit mogelijk, bij oudere versies is dit helaas niet mogelijk.

Wel hebben de gebruikers een browser plugin nodig om hun outlook account aan een Skype account te koppelen. De accounts worden hiermee samengevoegd tot één account waarna contacten via Outlook in Skype beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen na diverse stoppen via de browser de Sype dienst gebruiken.

 

 

Vorig artikelLG G3 smartphone komt rond de zomer
Volgend artikelFacebook laat gebruikers sites en pagina’s blokkeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in