Samsung komt met nieuwe cloudprintdienst voor Android en iOS

Samsung heeft vandaag een nieuwe cloudprintdienst aangekondigd welke is gericht op Andorid en iOS. Volgens Samsung is er een encryptie tussen de dataoverdracht van smartphone en printer. Apparaten kunnen via nfc met elkaar gekoppeld worden.

Samsung, Airprint

De nieuwe Cloud Print applicaties worden uitgebracht voor Android en iOS. De software voor iOS komt ergens in de tweede helft van dit jaar. Met de nieuwe dienst richt Samsung zich voornamelijk op zakelijke gebruikers aangezien er veel tijd besteed is aan de ontwikkeling van de beveiligde dataoverdracht. Het koppelen van een smartphone met de printer gaat via nfc. Daardoor kan de cloudprintdienst vooralsnog alleen gebruikt worden op de Xpress-printers die Samsung vorig jaar uitbracht, deze printers zijn voorzien van NFC.

Naar verwachting komen er komend jaar meerdere printers op de markt met NFC toegang en mogelijkheden. Met de applicaties wil Samsung zich concurreren met de Google en Apple Apps. Vooralsnog is de dienst beperkt beschikbaar aangezien alleen de Samsung printers over NFC beschikken.

Vorig artikelLenovo komt met nieuwe Folder Pad tablet
Volgend artikelPebble komt met eigen applicatiewinkel voor Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in