1 miljoen Nederlanders draaien nog Windows XP

Momenteel zijn er bij de Nederlandse consumenten nog 1 miljoen computers welke gebruikmaken van Windows XP, volgens Microsoft. Microsoft noemt hierbij enkel de cijfers van consumenten. Gegevens over de zakelijke markt zijn niet bekendgemaakt. Of Microsoft ook nog zakelijke gegevens bekend zal maken is nog onduidelijk.

Stick_With_Windows_XP_Desktop

Vanaf 8 april zal Microsoft stoppen met de ondersteuning van Windows XP, dat zal betekenen dat kwetsbaarheden en beveilings problemen niet meer gedicht zullen worden. Kwaadwillenden kunnen dan makkelijk via de bekende beveiligingsproblemen te pc onderscheppen, met vele gevolgen van dien. Afgelopen kwartaal zijn 225.000 Nederlanders overgestapt naar een nieuwer OS. Momenteel zijn er nog steeds zo’n 1 miljoen computer in omloop welke draaien op Windows XP. Een jaar geleden waren er nog zo’n 2,7 miljoen Windows XP-gebruikers.

Ook op de zakelijke markt is Windows XP een veel gebruikt OS, vooral voor bedrijven zal er een groot probleem voorkomen met de uitfasering van de ondersteuning voor Windows XP.

Vorig artikelPebble komt met eigen applicatiewinkel voor Android
Volgend artikeliOS 7.1 uitgebracht voor iPad en iPhone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in