Synology DiskStation Manager 5 uitgebracht

Synology heeft vandaag officieel Synology DiskStation Manager 5 uitgebracht. De firmware is beschikbaar voor een groot aantal nieuwe nas-modellen en biedt vooral op gebied van de grafische interface vele verbeteringen. DSM5.0 was sinds eind januari beschikbaar als open bèta. 

Synology-6

DSM 5.0 heeft vele nieuwe functies en verbeteringen waaronder een nieuwe interface. Synology heeft de interface in DSM 5.0 een stuk beter uitgevoerd en vooral een stuk eenvoudiger. Ook bevat de gui optimalisaties als deze wordt geopend op 4k- en andere schermen met hoge resolutie. Ook zijn er een aantal nieuwe features toegevoegd welke moeten zorgen voor een betere bediening. Er is een beeldvullende interface beschikbaar voor hoge resolutie schermen en dankzij QuickConnect is de toegankelijkheid van de NAS via internet verbeterd.

QuickConnect is de nieuwe tool waarmee je eenvoudig de NAS open kan zetten voor het netwerk. Hiermee kan je een persoonlijke cloud aanmaken waardoor je een eigen Dropbox of Google Drive kan bijhouden. Met name zakelijke gebruikers kunnen bij bepaalde configuraties samen met DiskStation Manager 5 profiteren van ssd-buffering waardoor de NAS systemen een stuk beter geschikt zijn voor de zakelijke markt. Ook zijn er nieuwe synology backup-mogelijkheden waaronder Synology Snapshot manager.

Bekijk de review van de DS412+ nas met DSM 5.0

 

Vorig artikelSamsung Galaxy S4 ontvangt Android 4.4 update
Volgend artikeliOS 7.1 maakt iPhone 4 sneller

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in