Oculus VR komt met nieuwe Oculus Rift versie

Oculus VR heeft vandaag een nieuwe ontwikkellaarsversie van de populaire Oculus Rift op de markt gebracht. De Oculus Rift is een van de eerste virtual realy brillen geschikt voor games. Met de Oculus Rift is het mogelijk om door de virtuele wereld te bewegen, dit komt door twee verschillende 3d-effecten. De nieuwe versie is een update van de vorige en beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten.

Oculus-Rift

De nieuwe Oculus Rift beschikt over een Full HD OLED scherm met een resolutie van 960×1080 pixels per oog. Ook is er een externe camera aanwezig om zo de positie van de gebruikers te bepalen. De virtual reality bril wordt verbonden via USB en HDMI. De nieuwe dev kit is gebaseerd op de OLED technologie, waardoor beeld vooral een stuk scherper is.

Volgens diverse medewerkers wordt de uiteindelijke consumenten versie een flinke verbetering ten opzichten van de huidige versie. Deze zal op zijn vroegst rond juli verkocht worden voor een bedrag van 350 dollar. De eerste versie van de Oculus rift is inmiddels door vele ontwikkelaars getest.

Vorig artikelSony begonnen met uitrol Android 4.4
Volgend artikelSamsung werkt aan Smartwatch met simkaart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in