Turkije blokkeert toegang YouTube

Het is zeker niet onverwachts maar Turkije heeft nu ook de toegang tot YouTube geblokkeerd. Eerder blokkeerde Twitter al verschillende DNS diensten waarmee de blokkades zijn te omzeilen. Het blokkeren van YouTube en Twitter is het resultaat van veel kritische geluiden over premier Erdogan, wie in opspraak kwam na de publicatie van belastende geluidsfragmenten.

youtube

 

De Tukse telecomautoriteit TIB zegt voorzorgsmaatregelen genomen te hebben tegen YouTube zonder de tussenkomst van een rechter. De blokkade volgt kort nadat op YouTube geluidsopnames gepubliceerd waren van een geheime vergadering over Syrië.

Er zijn de laatste tijd meerdere geluidsopnames uitgelekt die het bewijs zouden leveren van misstanden en corruptie in regeringskringen. Premier Erdogan zegt dat die opnames niet echt zijn.Google, eigenaar van YouTube, negeerde een verzoek van de Turkse regering om berichten van YouTube te verwijderen die Erdogan in opspraak kunnen brengen.

Naast YouTube zijn is ook Twitter al enkele dagen geblokkeerd, veel gebruikers proberen de websites nu te bereiken via een proxy of andere omzeiling via bijvoorbeeld DNS servers.

Vorig artikelAfbeeldingen Nokia Lumia 630 opgedoken
Volgend artikelOpnieuw minder Blackberry smartphones verkocht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in