Google weert advertenties uit Android apps

Google heeft de voorwaarde voor developers aangepast. In het vervolg mogen er alleen nog Android apps in de store worden gezet welke voldoen aan de voorwaarde. De belangrijkste wijziging is dat apps geen misleidende reclames meer mogen tonen.

Google ergert zich momenteel aan reclames welke zich voordoen of er iets met het toestel aan de hand is, en opdringerig oproepen tot actie.  Die actie bestaat er meestal uit dat de telefoonbezitter via een druk op de reclame naar een betaal-app in de Play Store wordt gebracht, zodat die geïnstalleerd kan worden. Google heeft de regels aangepast waardoor dit niet meer mogelijk is.

Dit soort misleidende reclames mogen niet meer in de apps worden vertoond, app ontwikkelaars moeten hierop letten, indien er toch advertenties gebruikt worden zal Google de ontwikkelaar aanspreken. Ook eist Google dat advertenties niet zomaar reclame via sms versturen. Een advertentie in een app mag geen andere app simuleren voor een actie. Software ontwikkelaars welke toch advertenties blijven gebruiken, lopen het risico om uit de Play Store verwijderd te worden.

Vorig artikelBBM Messenger komt ook naar Windows Phone
Volgend artikelAndroid 4.4.3 opnieuw gespot op Nexus 5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in