Geen Nokia telefoons meer na overname Microsoft

De overname van de GSM divisie van Nokia door Microsoft is afgerond. De overname was vorig jaar al aangekondigd maar is inmiddels goedgekeurd. Microsoft betaalt 3,79 miljard euro voor de apparaten- en dienstenafdeling van Nokia en 1,65 miljard euro voor diens patenten.

Nokia Lumia 1320

Met de overname door Microsoft komt er een einde aan het telefoon merk Nokia. Jarenlang was Nokia de belangrijkste fabrikant voor de mobiele telefoons. Nadat Apple de iPhone heeft uitgebracht ging het bergafwaarts waardoor Nokia minder toestellen heeft verkocht. Nokia zal in de toekomst nog enkel actief zijn in netwerkinfrastructuur en aanverwante dienstverlening.

Microsoft heeft niet de gehele telefoontak overgenomen aangezien de fabriek van Nokia in India en Korea niet overgenomen zal worden, aangezien deze fabriek niet meer nodig is. De Nokia Lumia-smartphones gaan vanaf vandaag Microsoft Lumia heten. Nokia topman Stephen Elop wordt de nieuwe topman van de hardware divisie van Microsoft, waaronder ook de telefoons vallen.

Vorig artikelSamsung begonnen met Android 4.4 uitrol Galaxy Note II
Volgend artikelHoofdontwerper HTC stapt op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in