Kritiek beveiligingsprobleem in Windows XP welke niet wordt gedicht

Momenteel is er een groot kwetsbaarheid aanwezig in Windows XP welke kritiek is voor de Windows XP gebruikers waarbij het OS niet ondersteund zal gaan worden. Ongeveer drie weken nadat Microsoft is gestopt met de ondersteuning voor het besturingssysteem Windows XP zijn de eerste belevingsproblemen opgedoken.

Stick_With_Windows_XP_Desktop

Het gaat hierbij om een kwetsbaarheid welke voorkomt in Internet Explorer 6 tot en met Internet Explorer 11. Microsoft zal voor de ondersteunende systemen een update uit brengen, maar niet voor het niet meer ondersteunende Windows XP.  Internet Explorer 6 tot en met 8 zijn ook te gebruiken op Windows XP. Voor Windows XP zullen de problemen niet opgelost worden aangezien Microsoft eerder deze maand de ondersteuning voor Windows XP definitief heeft beëindigt.

Beveiligingslek actief gebruikt:

De beveiligingslek in Windows XP wordt momenteel actief gebruikt door cybercriminelen. Volgens securitybedrijf FireEye is de exploit het werk van een groep hackers die vaker zero-day kwetsbaarheden heeft gebruikt. De exploit gebruikt Adobe Flash Player om de beveiling te omzeilen. Werkt je momenteel nog met Windows XP, dan is het aangeraden om een alternatieve browser te installeren, denk hierbij aan Google Chrome.

Vorig artikelStoring bij iDeal en Rabobank internetbankieren
Volgend artikelZo krijg je 1GB gratis opslagruimte bij Dropbox

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in