Internet Explorer-advies politie ’te kort door de bocht’

Deze week zijn de problemen met Internet Explorer volop in het nieuws. Momenteel raden zowel de Britse als Amerikaanse overheid het gebruik van Internet Explorer af. Ook de Nederlandse Politie heeft een waarschuwing vrijgegeven voor het gebruik van Internet Explorer. Maar volgens het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is dat ‘erg kort door de bocht’.

internet-exolorer

Het NCSC heeft laten weten dat de meldingen te overdreven zijn aangezien het gebruik van Internet Explorer wel mogelijk is, alleen moet je wel attent zijn op mogelijke problemen. Gebruikers moeten terughoudend zijn met het bezoeken van websites welke zij niet vertrouwen, ook moet de gebruiker voornamelijk oppassen met het klikken op hyperlinks van ontvangen e-mails. Volgens het NCSC is het niet noodzakelijk dat er een andere browser wordt gebruikt.

Voor Windows XP is er wel een risico aangezien Windows XP niet meer wordt ondersteund door Microsoft, voor dit OS zal er dus ook geen patch uitkomen om de problemen te voorkomen. Door het NCSC wordt het aangeraden om Windows XP te vervangen voor een ander os. De kans dat binnenkort een ander onderdeel van Windows XP kwetsbaar blijkt, is groot.

Vorig artikelApple geeft MacBook Air kleine update
Volgend artikelOok Telfort stopt met toestel lease

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in