Google Now helpt bij het shoppen

Google heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Google Now. Gebruikers worden voortaan attent gemaakt als een winkel een product in het assortiment hebben waarnaar eerder is gezocht.

Google-Now

Als je via Google Search opzoek gaat naar bijvoorbeeld een nieuwe smartphone of tablet is de kans groot dat dit product ook opgeslagen zal worden in de persoonlijke assistent. Als er een product aanwezig is in de persoonlijke assistent is het mogelijk dat je een notificatie ontvangt als je in de buurt van een winkelcentrum aanwezig bent. In de notificatie wordt vermeld dat een bepaalde winkel dat product verkoopt. Google Now heeft geen inzicht in de actuele voorraden van de fysieke winkel.

Google voorziet je op dat moment van een Google Now-kaart waarop de verschillende winkels en de prijzen worden getoond. Vooralsnog is het niet duidelijk hoelang Google de producten zal bewaren in de persoonlijke assistent. De functionaliteit is gebaseerd op de Google Shop functionaliteiten welke ook al aanwezig zijn in Google.

Vorig artikelMicrosoft komt op 20 mei met kleine surface tablet
Volgend artikelLek in Dropbox geeft toegang tot bestanden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in