Europese OpenStack Cloud is een feit

De eerste Europese publieke cloud gebaseerd op OpenStack is een feit, het gaat hierbij om de nieuwe CloudVPS Compute clouddienst. Met deze nieuwe cloud dienst kunnen gebruikers eenvoudig en on-demand een groot netwerk van cloud servers aanmaken en beheren.

OpenStack

CloudVPS gaat met de nieuwe cloud dienst de concurrentie  aan met diensten zoals Amazon web Services en Microsoft Azure. De data van CloudVPS wordt opgeslagen in een Europese cloudomgeving welke niet onder de Amerikaanse Patriot Act valt. Hierdoor is de data beschermt tegen analyse door de Amerikaanse overheidsdiensten in tegenstelling tot de clouds van Amazon en Microsoft.

OpenStack is een open source cloudplatform, met de verschillende componenten kan snel een private of een public cloud opgebouwd worden. Omdat OpenStack open source is en ook door aanbieders zoals IBM of HP wordt ondersteund zitten klanten nooit aan een enkele aanbieder vast. CloudVPS is de eerste Europese partij waarbij gebruikers volledig flexibel op OpenStack gebaseerde cloud functionaliteiten kunnen configureren. Bij CloudVPS wordt er per uur voor de afgenomen capaciteit betaald, er kan dus snel worden geschaald om op veranderingen in het gebruik te reageren.

Skyline interface:

CloudVPS heeft een geheel nieuwe interface voor de OpenStack diensten ontwikkeld, via deze interface is het mogelijk om binnen enkele minuten een complex netwerk te beheren. In onderstaande video is een korte impressie te zien over de Skyline interface van CloudVPS.

Belangrijkste voordelen van CloudVPS Compute

• Binnen enkele seconden complexe virtuele netwerken aanmaken en beheren met een elegante gebruikersinterface;
• Meest voordelige publieke cloud: Klanten betalen in de meeste situaties 30 – 50% minder dan bij de grote Amerikaanse cloudproviders
• Pay-as-you-go: de gebruiker betaalt alleen voor de daadwerkelijk ge-alloceerde resources;
• Geen vendor-lockin dankzij OpenStack;
• Automatisch aansturen van de cloud mogelijk met OpenStack API.
• Privacy & Security: Geen Patriot Act, Europese data locatie, open source software en uitgebreide certificering;
• Extreme redundantie: harde schijf data wordt vier keer opgeslagen.
• Naadloos hybride: prominent op zowel private als public cloudgebied aanwezig

Meer informatie over het nieuwe OpenStack platform van CloudVPS; Bekijk hier de website van CloudVPS.

Vorig artikelWhatsApp kampt met wereldwijde storing 25-5-2014
Volgend artikelApple wil opnieuw verkoopverbod Samsung smartphones

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in