Geheime nummers UPC klanten perongeluk gepubliceerd

De geheime telefoonnummers van tienduizenden UPC klanten met een telecom abonnement zijn perongeluk in de papieren en digitale telefoongidsen terechtgekomen. Een woordvoerder heeft dit bevestigt tegenover de website tweakers.net. 

Op dit moment zijn er ruim 60.000 klanten geïnformeerd over de fout. Het is vooralsnog onduidelijk of al deze mensen daadwerkelijk de dupe zijn geworden van de problemen in het computersysteem waardoor de privé nummers zijn gepubliceerd op de website. Het gaat om klanten welke tussen januari 2011 en 28 mei van 2014 een wijziging hebben doorgevoerd bij het UPC systeem. Door de fout zijn de geheime nummers omgezet naar een openbaar nummer.

De nummers zijn per direct verwijderd uit de digitale lijsten. Klanten kunnen geheel gratis een geheim nummer krijgen als ze dat willen. UPC is niet de enige aangezien Vodafone vorig jaar ook al een blunder heeft gemaakt met de privé nummers van de klanten.

Vorig artikelAmazon komt met nieuwe Fire Phone
Volgend artikelVodafone hint op ondersteuning LTE advanced in iPhone 6

2 REACTIES

  1. Bij Ziggo vorig jaar precies hetzelfde gebeurd. Had ook een geheim nummer, stond blijkbaar nog steeds en al jaren in de papieren gids, tot ik er per toeval achter kwam. Lullig excuusbriefje en over tot de orde van de dag.
    Dat zijn me toch onnozele instellingen.

  2. Het wordt tijd dat er wetgeving komt waarbij boetes worden uitgedeeld aan bedrijven die private gegevens, al dan niet per ongeluk, openbaar maken. Na elk incident komt het betreffende bedrijf er met een “excuus” of “het zal nooit meer gebeuren” er vanaf. Oftewel het krijgt geen management aandacht op deze manier.

    Dit is anders in Amerika, daar is wel wetgeving, dus waar je dan ook (gedwongen) meer aandacht voor bescherming van gegevens ziet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in