Microsoft Security Essentials laat meeste mailware door

Microsoft Security Essentials is een van de populairste virusscanners, maar volgens een uitgebreide test van AV-Comparatives blijven de prestaties erg laag en wordt de meeste malware doorgelaten zonder melding. Tijdens de test werden 23 pakketten over een periode van vier maanden getest.

Test-viruscanner

Tijdens de test werden echte websites en links gebruikt welke kwaadaardig waren. Hiermee werd een social-engineering aanval na gemaakt, waarbij gebruikers worden verleid om op een link te klikken. De test werd van maart tot juni uitgevoerd waar een anti-viruspakket 4003 test te verduren kreeg.

Uit de test bleek Panda Security de beste viruscanner. De gebruikte computer raakte slechts 5 keer met malware besmet. BitDefender volgt met 7 gemiste malware-exemplaren op een tweede plek. Op de laatste plek staan Microsoft Security Essentials. De gratis viruscanner welke meegeleverd wordt met Windows heeft 453 malware exemplaren doorgelaten. Vooral Panda, Bitdenfender, Avira en Emisoft weten een goede score neer te zetten.

Vorig artikelOmzet Google in tweede kwartaal gestegen
Volgend artikel’12-inch Macbook Air Retina uitgesteld’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in