Mark Zuckerberg rijker dan Google oprichters Page en Brin

Facebook heeft het afgelopen kwartaal erg goed gedaan, ook oprichter Mark Zuckerberg heeft dat gemerkt. Uit de lijst miljardairs welke door Bloomberg wordt bijgehouden valt te zien dat Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook rijker is dan de oprichters van Google. Volgens de lijst heeft Mark Zuckerberg een vermogen van 33,3 miljard dollar. Page en Brin moeten het doen met respectievelijk 33,1 en 32,8 miljard dollar. 

Het privé vermogen van de oprichters is vooral gekoppeld aan de waarde van aandelen. Zo bezitten beide oprichters nog steeds de meeste aandelen in hun bedrijf. Voor Facebook heeft afgelopen kwartaal goed uitgepakt aangezien de waarde van het aandeel na de prestatie van de kwartaalcijfers flink is gestegen, terwijl het aandeel van Facebook iets naar beneden is gegaan.

Wel zal het nog even duren voordat Mark Zuckerberg Microsoft oprichter Bill Gates zal inhalen welke een vermogen heeft van 84,7 miljard dollar, ook Oracle oprichter Larry Ellison staat in de lijst met een vermogen van 45,2 miljard dollar. Inmiddels staat Mark Zuckerberg op de 16e plaats.

Vorig artikelFacebook komt met koopknop bij advertenties
Volgend artikel‘Smartphoneverkopen Huawei met 30 procent gestegen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in