Microsoft klaagt Samsung aan om niet ontvangen geld uit patenten

Er is weer een nieuwe patenten strijd aan de gang, dit keer tussen Microsoft en Samsung. Microsoft is al langere tijd van mening dat er verschillende patenten worden gebruikt welke zijn geregistreerd door Microsoft. Microsoft heeft nu een aanklacht ingediend tegen Samsung dat het bedrijf sinds september 2013 verschuldigd patentgeld te laat heeft betaald. 

Het gaat om royalties die Samsung contractueel aan Microsoft verschuldigd is per verkochte Android-telefoon. In het Android OS van Google zouden namelijk bepaalde patenten van Microsoft gebruikt worden. Het bedrijf heeft in 2011 een overeenkomst gesloten over de patenten, maar sinds de overname van Nokia zou Samsung te laat betalen. Ook wil het bedrijf een flinke vergoeding zien, voor de verloren rente over de verlate betalingen. Volgens Samsung heeft Microsoft na de overname met Nokia contractbreuk gepleegd.

Microsoft heeft wel laten weten dat het liever geen aanklacht had ingediend, maar de twee partijen komen er zo niet uit waardoor er toch een aanklacht is ingediend, Sinds 2011 is het aantal Samsung telefoons flink gestegen. Dit zou beteken dat Samsung een flink bedrag verschuldigd is, naar schatting lopen de kosten uiteen van 10 tot 15 dollar per verkocht telefoon.

Vorig artikelOpnieuw onderdelen iPhone 6 voor 4,7 en 5,5-inch model opgedoken
Volgend artikelTelecominsider @evleaks stopt ermee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in