Vliegtuig gehackt; is er gevaar voor de luchtvaart?

Ruben Santamarta is een specialist in cybersecurity en heeft naar eigen zegen het systeem voor satellietcommunicatie van een passagiersvliegtuig gehackt. Hij heeft dat gedaan via hun wifi-verbinding en het entertainment systeem aan bord. 

Indien zijn claim over het hacken van het satellietcommunicatie systeem waar is, dan kan dit voor een groot probleem gaan zorgen in de de veiligheid van de luchtvaart. Specialist Ruben Santamarta zal naar verwachting deze week tijdens de Black Hat-conferentie in Las Vegas toelichten wat hij heeft gedaan. Tijdens de Black Hat conferentie wordt jaarlijks allerlei bedreigingen en oplossingen besproken.

De computerspecialist heeft de kwetsbaarheden in het systeem via een zogeheten reverse engineering ontdekt, ook wel bekend als het decoderen van een firmware van de apparaat van de vluchtvaartmaatschappijen. In theorie is het mogelijk om het aanwezige systeem van vliegtuigen te misbruiken, om zo bijvoorbeeld de navigatie en veiligheidseisen te verstoren aan het systeem. Zijn hackpoging is wel gedaan in een afgesloten en beveiligd informatie systeem.

Vorig artikelNederland op 6de plek van veilige internetlanden
Volgend artikelNederlanders kunnen oudere iPhones inruilen bij Apple Stores

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in