Windows 9 krijgt mogelijkheid tot virtuele desktop

De volgende Windows versie welke de codenaam Threshold heeft meegekregen beschikt naast verschillende grote interfaceveranderingen ook over de nieuwe virtuele desktop mogelijkheid. Met de nieuwe virtuele desktop in Windows 9 is het mogelijk om apps te kunnen opstarten in verschillende ruimtes. 

Windows-9

Via virtuele desktops is het mogelijk om apps op te starten in verschillende ruimtes maar toch tegelijkertijd te gebruiken. Het is vooralsnog niet bekend of de functionaliteit toegepast zal worden bij de aankomende Windows versie of dat de functionaliteit verbogen blijft tot een nieuwere versie. Naast de virtuele desktop krijgt de nieuwe Windows versie ook een flinke verbetering aan de Charms werkbalken.

Volgens Winbeta zal Microsoft de Charms bar voor de gebruikers verwijderen welke de Windows versie in een desktop omgeving gebruiken. Andere bronnen beweren juist dat de werkbalk compleet verdwijnt van alle apparaten: desktop, laptop en tablet. In het najaar van 2014 hoopt Microsoft zijn eerste beta vrijt e gegeven van de nieuwe Windows versie. Het doel van Windows 9 is om gebruikers over te halen welke nog steeds Windows XP, Windows Vista en Windows 7 gebruiken.

Vorig artikelMicrosoft stopt met ondersteuning oudere versies Internet Explorer
Volgend artikelOntwikkelaar brengt Sailfish OS uit voor Nexus 5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in