‘Windows 9 preview eind september beschikbaar’

Op basis van meerdere bronnen weet Mary Jo Foley te melden dat Microsoft eind september of begin oktober een publieke versie van Windows Treshold zal aankondigen. Windows Threshold is de codenaam voor de nieuwe Windows versie welke waarschijnlijk de naam; Windows 9 mee zal krijgen. De definitieve versie moet vervolgens in het voorjaar van 2015 op de markt komen. 

Windows-9

Windows Threshold is net zoals Windows 8 en Windows 8.1 weer een grote Windows versie welke waarschijnlijk weer een startmenu zal krijgen. Volgens Mary Jo komt het bedrijf eind september met een preview versie voor iedereen. Windows 9 gaat terug naar de oude vertrouwde desktop omgeving, net zoals Windows 7 met een start menu. In Windows 9 keert ook het startmenu weer terug omdat veel gebruikers in Windows 8 en Windows 8.1 het startmenu toch missen in vergelijking met Windows 8.

De nieuwe versie wordt ook een algemeen systeem voor tablets, smartphones en de overige computers. Zo wordt de Windows 9 preview geoptimaliseerd voor verschillende platformen. Microsoft zou ook overwegen om de nieuwe versie gratis aan te bieden voor mensen met een Windows XP, Vista of Windows 7 licentie.

Vorig artikelOplichters bouwen volledige website na voor verspreiden malware
Volgend artikelAantal Windows 8.1 systemen starten niet meer op na update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in