PlayStation Network kampt met problemen na DDoS aanval

Zondagmiddag kampte het Playstation Network met een grootschalige storing. De dienst ging zondagmiddag offline door een grootschalige DDoS aanval op het PlayStation network. De dienst is inmiddels weer online alleen worden er nog wel verschillende problemen ondervonden, waardoor veel gebruikers nog niet gebruik kunnen maken van het PSN netwerk. 

Playstation-plus

De hackersgroep LizardSquad claimt verantwoordelijk te zijn voor de aanval. Volgens de groep gebruikt Sony het geld dat het met PSN verdient niet om de service veiliger te maken. De groep wil met de hack een punt maken op de veiligheid van het systeem. Vooralsnog zijn er geen gegevens uitgelekt van gegevens.

Door de aanval was het voor spelers niet mogelijk om het PSN netwerk te gebruiken. Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met het PlayStation network. In 2011 kampte de dienst ook met een grootschalige aanval op de hackers waardoor de dienst ongeveer één week offline was, en de gegevens van meer dan 2 miljoen gebruikers werden gelekt.

Vorig artikelAldi verkoopt Wolfgang AT-AS45Q smartphone
Volgend artikelNieuwe Nexus 8 wordt geproduceerd door HTC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in