Microsoft komt met Chromecast concurrent

Microsoft heeft vandaag de nieuwe Wireless Display Adapter aangekondigd, de nieuwe hdmi-stick van Microsoft is in staat om vanaf een mobiel apparaat content te streamen naar de televisie. De stick zal als eerst verkocht worden in de VS en Canada. Met nieuwe Wireless Display adapter van Microsoft moet de concurrentie aan gaan met de Chromecast van Google. 

Microsoft-chromecast

Microsoft neemt in de VS en Canada vanaf 23 september pre-orders aan en start de levering van de nieuwe hdmi-stick vanaf oktober.  De prijs bedraagt 59,95 dollar, omgerekend 46,50 euro. Daarmee is de stick duurder dan de Chromecast van Google, die 35 euro kost.

De stick werkt in combinatie met Windows 8.1, Windows  Phone 8.1 en Android 4.1.2. Wel moeten de smartphones, tablets of laptops beschikken over de Miracast ondersteuning. De Microsoft Wireless Display adapter werkt via de HDMI aansluiting van de TV en moet ook op een vrije usb-poort aangesloten worden voor de stroomvoorziening. Wanneer de stick naar de Benelux komt is nog onduidelijk.

Vorig artikeliOS 8 zorgt voor trage wifi en wifi problemen
Volgend artikelSamsung presenteert nieuwe Galaxy Mega 2 smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in