Nokia brengt Here navigatie naar iOS en Android

Nokia gaat zijn navigatiedienst; Here later dit jaar aanbieden voor het gebruik op Android en iOS toestellen. Tot nu toe werd Here alleen aangeboden aan smartphones welke beschikken over het Windows Phone OS. Vanwege de overname door Microsoft gaat Nokia de navigatie software verbeteren en uitbreiden naar meerdere toestellen. 

Here voor Android

Volgens The Next Web wordt de Here navigatiedienst van Nokia beschouwd als één van de vier grote aanbieders op de navigatiemarkt. De andere drie aanbieders welke hoog in de lijst staan zijn Google Maps, TomTom en OpenStreetMap. Google Maps is voornamelijk beschikbaar als Android app. Ook de iOS app is enkel gericht op de iOS devices.

Nokia heeft besloten om de Here navigatie app zowel voor iOS als Android uit te brengen. In 2013 heeft Nokia ook al geprobeerd om voor iOS met een navigatie app te komen, maar door verschillende technologische problemen met de rendering van de kaarten is deze stap mislukt. Nokia is al sinds 2001 bezig met het ontwikkelen van zijn kaart technologie, dit komt gedeeltelijk door verschillende overnames zoals NAVTEQ.

Vorig artikelEU staat gebruik smartphone en tablets in vliegtuig toe
Volgend artikelEerste Shellshock malware opgedoken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in