Chipworks ontmantelt de Apple iPhone 6: Apple A8 en iSight camera geheimen onthuld

De iPhone 6 is aangekomen, maar hoe ziet het er van binnen uit? Apple heeft ons een officieel overzicht van de specificaties gegeven, maar voor die genen die extra details willen, alsmede een diep begrip over de chips die in de iPhone 6 zijn gegaan, is hier nu het antwoord exclusief op Chipworks.

147

De Apple A8 is, natuurlijk, het meest interessante element in de nieuwe iPhone 6. De A8 is ongeveer 13% kleiner dan de A7 van vorig jaar, terwijl het bijna twee keer zoveel transistoren bevat – ongeveer 2 miljard vergeleken met de 1 miljard van de A7. En ja, de RAM is nog steeds 1GB.

Een dwarsdoorsnede van de A8 toont ons dat de chip uit 10 metalen bevat op een laag. Interessant genoeg suggereert de foto dat Apple enkele herschikkingen heeft aangebracht op de chip, met wat lijkt op een Cyclone dual-core processor in de rechter onderste hoek, terwijl het GPU cluster op het bovenste linker deel lijkt te vallen.

Het volgende element van grote interesse is de camera. De iSight camera behoudt dezelfde, 1.5-micron pixel grootte, maar interessant genoeg is de camera module groter op de zowel de x als y as, terwijl de verticale hoogte hetzelfde blijft als in de iPhone 5s. Foto’s tonen ook een dichte serie van de nieuwe ‘Focus Pixels’ (meer bekend als fase detectie pixels), en op het eerste gezicht lijkt het er op dat de nieuwe iPhone een stuk meer van deze pixels in de camera heeft dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5.

De primaire iSight camera wordt wederom door Sony gemaakt, en het is een gestapelde, Exmor RS sensor met achterzijde belichting.

Vorig artikelApple verstuurt uitnodigingen voor iPad evenement op 16 oktober
Volgend artikelHTC onthult nieuwe HTC Desire Eye Selfie smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in