13GB aan Snapchat foto’s gelekt door valse app

Hackers hebben 13GB aan foto’s in handen gekregen welke zijn verzonden via de mobiele app Snapchat. De uitgelekte foto’s zijn voornamelijk privéfotos en video’s van zo’n 100.000 gebruikers. De hack was niet gericht op Snapchat zelf maar op de applicatie SnapSave. 

Snapchat

Via deze applicaties is het mogelijk dat ontvangers SnapChat foto’s opslaan. Daarmee kunnen ontvangers van Snapchat-foto’s de afbeelding opslaan op hun eigen toestel, in plaats van dat de foto’s verdwijnen zoals dat bij Snapchat wel gebeurt. De problemen zijn voornamelijk bij de app Snapsave aanwezig. Snapchat zelf ontkende meteen dat zijn servers zouden zijn gehackt. In de officiële verklaring meldt het bedrijf dat Snapchatters het slachtoffer zijn van hun eigen gebruik van third-party apps.

Het sociale netwerk stelt de dienst officieel niet open voor externe partijen. De API waarmee dat mogelijk zou zijn is door hackers uitgevogeld waardoor er toegang was tot de bestanden. Het lek is ontstaan door een configuratiefout in de Apache webserver.

Vorig artikelSymantec bevestigt opsplitsing van bedrijf
Volgend artikelGeld overmaken via Twitter mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in