Wachtwoorden 1,3 miljoen Nederlandse gebruikers gelekt

De wachtwoorden van ruim 1,3 miljoen Nederlandse gebruikers zijn uitgelekt. Bij een grootschalige inbraak rond augustus zijn 5600 Nederlandse websites getroffen waardoor er wachtwoorden en e-mailadressen van honderdduizenden gebruikers zijn uitgelekt. Omdat het onduidelijk is om welke e-mailadressen het gaat is het aangeraden om het wachtwoord te wijzigingen. 

Het Nationaal Cyber Security Centrum heeft laten weten dat ze momenteel een lijst in handen hebben met alle websites en e-mailadressen welke zijn gehackt. Het gaat hierbij om websites met een .nl extensie. De gegevens zijn al in augustus gestolen. Het NCSC heeft laten weten dat ze de informatie over de gehackte websites alleen delen met de Stichting Internet Domeinregistratie. Die gaat alle getroffen slachtoffers benaderen over de inbraak, met de waarschuwing hun wachtwoorden te veranderen.

Zeer waarschijnlijk zijn alle websites nog steeds kwetsbaar. Het is verstandig om je e-mail adres te wijzigingen indien je beschikt over een .nl domein of een mailadres op een .nl domein.

Vorig artikelGeld overmaken via Twitter mogelijk
Volgend artikelMicrosoft komt met toetsenbord voor Android Wear

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in