Facebook verzamelt ruim 700 verschillende gegevens

Het is al een tijdje bekend dat de Facebook app veel informatie verzamelt over de gebruiker. De smartphone applicatie verzameld maar liefst 700 verschillende gegevens over je telefoongedrag, dat gebeurt per individuele sessie, hierdoor worden er veel gegevens over de gebruiker verzamelt. 

De ontwikkelaar xxcallmegreenyxx heeft de bevindingen op Reddit geplaatst. De ontwikkelaar bouwde een tool die bekeek welke processen Facebook op je telefoon volgde. De Facebook app houdt 684 processen in de graten op de smartphone. Zo bekijkt Facebook onder andere hoe lang je naar een post kijkt, hoe vaak je refresht, langs hoeveel pixels je scrollt, en hoe lang het duurt voor je app is opgestart.

Naast Facebook houdt de app ook informatie bij over de telefoon, denk hierbij aan de wifi gegevens, welke type creditcard en de aanwezige netwerken. Ook worden veel processen bijgehouden over andere apps, zoals hoe vaak apps zich op de achtergrond opstarten en verversen, de Facebook app houdt dus zeker goed bij wat er allemaal op de smartphone gebeurt.

Vorig artikeliOS 8.1 beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod
Volgend artikelMicrosoft stopt met Nokia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in