Nederlander onvoorzichtig met werk computer

Nederlanders zijn niet al te voorzichtig als ze met een laptop, tablet of smartphone van het werk internetten op een openbaar wifi netwerk, bijvoorbeeld in de trein of in een café. Veel werknemers lijken zich niet bewust van de risico’s. Een op de drie werknemers laat zijn apparaat zelfs wel eens onbeheerd achter. 

Dat blijkt uit een onderzoek welke is uitgevoerd in opdracht van de Dienst Publiek en Communicatie en de NCTV van de Rijksoverheid. Het werken op een openbaar wifi netwerk kan gevaarlijk zijn, kwaadwillenden kunnen zo toegang tot het apparaat krijgen. ls kwaadwillenden zo wachtwoorden weten te achterhalen, kunnen ze inloggen op systemen van bedrijven. Daar kan gevoelige informatie staan, slechts een paar procent van de medewerkers verandert het wachtwoord na het gebruik van een openbaar wifi netwerk.

Van de bijna 2300 ondervraagden weet ongeveer de helft niet welke handelingen op internet allemaal riskant zijn voor de werkgever. De cloud wordt in het onderzoek nauwelijks genoemd, dit kan komen doordat bedrijven weinig bedrijfsgevoelige informatie delen over cloud diensten zoals Dropbox en WeTransfer. Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen thuis hun vaste computers en laptops beter beveiligen dan hun tablets en smartphones. Ook blijken werknemers erg voorzichtig op sociale media als Facebook en Twitter, als ze berichten plaatsen letten ze wel goed op wie de informatie kan zien.

Vorig artikelOnbeperkte opslag voor Office 365 abonnees
Volgend artikelFitbit komt met nieuwe fitnesshorloges

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in