Eerste bèta XBMC opvolger Kodi vrijgegeven

De ontwikkelaars achter de XBMC applicatie hebben de eerste bèta van de XBMC opvolger Kodi vrijgegeven. De nieuwe opensource mediaspelersoftware heeft een nieuwe naam gekregen en biedt onder andere ondersteuning voor het afspelen van h265 video’s, dit gebeurt nog wel zonder hardwarematige versnelling. 

2000559260

De codenaam voor het nieuwe project is Kodi 14.0. Met deze opensource-videobibliotheek is het mogelijk om videomateriaal die met de h265-codec is gecomprimeerd af te spelen. Het nieuwe formaat is bedoeld op 4k video te comprimeren en het belooft een snellere compressie dan h264. Wel heeft de XBMC Foundation laten weten dat er een flinke cpu nodig is en dat veel Android apparatuur niet voldoende resources hebben voor het draaien van de XBMC opvolger.

De Kodi release zou naast de versnelling is de codering ook de bibliotheek sneller  aanmaken. Op Android zou Kodi meer chipsets ondersteunen, waaronder hardwarematige 4k-versnelling voor de AMLogic s802-chipset. Kodi is momenteel nog in ontwikkeling, op dit moment is er een publieke bèta van Kodi beschikbaar. De ontwikkelaars van XBMC willen graag af van de XBMC naam, XBMC staat namelijk voor Xbox Media Center. Het softwarepakket is immers niet alleen meer beschikbaar voor de Xbox maar bijna voor alle platformen.

Vorig artikelEerste specificaties Galaxy S6 opgedoken
Volgend artikelDisney maakt films beschikbaar voor Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in