Android Lollipop kampt met accu problemen

De uitrol van Android Lollipop heeft mogelijk vertraging opgelopen, dit komt omdat het OS een ware aanslag is op de accuduur van de smartphone. De nieuwe versie van Android moet de batterij van de telefoon veel langer mee laten gaan, maar in werkelijkheid trekt de nieuwe versie alle stroom er juist uit. Google heeft al wel een nieuwe update klaarliggen voor het probleem. 

Android-Lolliepop

Die bug lijkt te zitten in de wifi-instellingen van het apparaat. De Nexus waarop Android Lollipop werd geïnstalleerd sprong namelijk in de ontwaakmodus als de wifi aanstaat, hierdoor gebruikt het apparaat meer stroom. Na een dag gebruik kon volgens sommige gebruikers wel 60 tot 70% hoger liggen dan normaal.

Google is inmiddels op de hoogte, en het gaat om een softwarefout, de softwarefout is inmiddels ook alweer opgelost in het nieuwe besturingssysteem. Of het update schema nu echt kampt met problemen is nog onduidelijk. Op 12 november zou Android 5.0 Lollipop echt klaar zijn voor de eindgebruiker. Het besturingssysteem wordt waarschijnlijk vanaf deze datum uitgerold voor de Nexus devices.

Vorig artikelBlauwe Whatsapp vinkjes binnenkort uit te schakelen
Volgend artikelMotorola begonnen met verkoop metalen horlogeband Moto 360

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in