Grote digitale kloof tussen laag- en hoogopgeleide

Er ontstaat een grote kloof tussen internetgebruikers, waarbij de hoger opgeleiden zich beter profileren loog opgeleide gebruikers het internet vooral voor spelletjes en entertainment gebruiken. Dat is bewezen uit een onderzoek van de Universiteit van Twente. Tijdens het onderzoek is het internetgedrag van Nederlanders onderzocht. 

youtube

Uit het onderzoek is gebleken dat de sociale ongelijkheid op het internet toeneemt. Hoger opgeleiden gebruiken het internet meer voor het volgen van cursussen en het opzoeken van informatie, terwijl de lager opgeleiden het internet voornamelijk gebruiken voor de multimedia en entertainment. De trend is volgens de onderzoekers al sinds 2010 merkbaar.

‘Zowel hoog- als laagopgeleiden kijken filmpjes op YouTube”, volgens Van Dijk. ”Maar laagopgeleiden kijken vooral grappige filmpjes, terwijl hoog opgeleiden vooral filmpjes bekijken welke zijn voorzien van een onderwerp. Van Dijk denkt dat er wel wat aan de sociale ongelijkheid op het internet gedaan kan worden, door bijvoorbeeld online onderwijs aan te bieden aan de schoolverlaters of door internettoepassingen aantrekkelijker te maken.

Vorig artikelWindows 10 update komt naar alle Windows Phone 8 toestellen
Volgend artikelGoogle werkt al aan Android 5.1 Lollipop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in