Samsung gaat minder smartphones ontwikkelen

Samsung gaat eindelijk minder smartphones ontwikkelen. De Zuid-Koreaanse fabrikant wil zijn assortiment na een sterk terugdringende terugval van de winst verkleinen. Het zou gaan om een verkleining van het aanbod met 25 tot 30 procent, aldus Samsung-manager Robert Yi in New York.

Samsung-Mega2

Samsung is nog steeds met een voorsprong de grootste smartphone fabrikant ter wereld, het marktaandeel is wel teruggevallen naar bijna een kwart in vergelijking met een jaar eerder. Samsung heeft vooral veel moeite met de concurrentie van de goedkopere toestellen, zoals de goedkope smartphones van Xiaomi. Ook heeft Apple veel concurrentie van het duurder segment waaronder bijvoorbeeld de iPhone 6 van Apple.

Het komende jaar zal Samsung minder varianten verkopen, op dit moment zijn er vele varianten te koop van de Galaxy S5. Om met succesvolle Chinese fabrikanten zoals Huawei en Xiaomi te concurreren zal Samsung meer op prijs gaan concurreren.Of de prijs van de toestellen ook naar beneden gaat is nog onduidelijk.

Vorig artikelGoogle gaat voor Nederlands datacenter windmolens gebruiken
Volgend artikelSnapchat laat gebruikers geld naar elkaar overmaken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in