Zuid-Korea verbiedt illegale selfiesticks

De selfiestick is razend populair, vooral in Zuid-Korea zie je met enige regelmaat een selfiestick, gebruikers met een selfiestick lopen in Zuid-Korea een risico op een hoge boete. Het gaat om selfiesticks welke beschikken over een ongeregistreerde bluetooth stick met een sluiterknop welke een verbinding maakt met de telefoon. 

Selfiestick

Er zijn twee soorten selfiesticks, een zonder bluetooth connectie en een met, met de bluetooth variant heb je de mogelijkheid om op de steel op een knop te drukken waardoor de foto wordt gemaakt. Er circuleren namelijk nogal wat ‘ ongeregistreerde’ bluetooth-selfiesticks in het land. Het gebruik hiervan is verboden. Het gebruik van de bluetooth selfiestick kan een boete opleveren van 27.000 dollar of drie jaar gevangenis.

Nogal wat winkeliers in Zuid-Korea verkopen zonder het echt in de gaten te hebben selfiesticks die niet zijn goedgekeurd door de autoriteiten. De autoriteiten lijken vooral de winkeliers van illegale selfiesticks aan te pakken. In Nederland mag je de accessoire gewoon nog gebruiken.

Vorig artikelTelfort verhoogt 3G snelheid in Nederland
Volgend artikel‘Komeetlander Philae ontwaakt weer in maart’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in