Google ontwikkelt Captcha zonder tekstinvoer

Google heeft de Captcha dienst vernieuwd, de dienst wordt momenteel gebruikt om spam tegen te gaan. Met de nieuwe versie is een klik voldoende, hierdoor is het niet meer vereist om tekst in te vullen. Captcha’s zijn de plaatjes van moeilijk leesbare woorden, die vervolgens moeten worden overgetypt door de bezoekers, om te bewijzen dat het geen spambot aanmelding is. 

Captch

Met behulp van de tekstvelden kan er verschil gemaakt worden tussen echte gebruikers en spamscripts. Als de tekst correct word ingevoerd, weet de site dat de gebruiker een echt mens is, en niet een spamscript om zo vervelende berichten te verspreiden over de website. Het nadeel is dat naarmate de spammers en hun scripts slimmer worden, de captcha’s steeds gebruiksonvriendelijker worden. Google wil dat probleem oplossen met een simpele versie van de captcha waarbij er geen tekst invoer meer mogelijk is.

De manier waarop de gebruiker op een knop drukt is voldoende op te verifiëren of het om een script of mens gaat. De meeste spamscripts zijn inmiddels zo slim geworden dat de meeste captcha’s niet meer naar behoren werken.

Vorig artikelSimyo bel en databundels aangepast
Volgend artikelMotorola werkt aan Nexus 6-variant met 64bit processor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in