Rabobank brengt betaalpas uit voor contactloos betalen

Als een van de eerste banken heeft de Rabobank een betaalpas ontwikkeld welke is geschikt voor het contactloos betalen. Met de nieuwe pas is het mogelijk om contactloos te betalen bij een pinautomaat. Rabobank gaat vanaf februari volgend jaar zijn betaalpas uitrusten met een NFC chip. 

Doormiddel van NFC is het mogelijk om contactloos te betalen. ING en ABN Amro maken al geruime tijd gebruik van de NFC technologie in betaalpassen. Hiermee is het mogelijk om te betalen door een bankpas dichtbij een nfc-terminal te houden, mits die pas is uitgerust met een nfc-chip.

Al langer tijd is er vanuit ING en ABN Amro toekomst in de pas met een NCF-Chip. Zes miljoen betaalpassen hebben momenteel al een NFCc hip, daarmee kunnen ze een pinbetaling tot 25 euro uitvoeren zonder een pincode in te voeren. Ze hoeven de pas alleen bij de pinautomaat te houden.

Rabobank zal vanaf het eerste kwartaal van 2015 de passen introduceren. Rabobank blijft naast de passen met NFC-chip inzetten op de Rabo Wallet. Daarmee kunnen klanten via hun mobiele telefoon contactloos betalen. Wanneer de dienst definitief in Nederland zal gaan worden uitgerold is nog onduidelijk.

Vorig artikelDell begonnen met levering uhd monitor in Nederland
Volgend artikelGoogle verwijdert Pirate Bay-apps uit Play Store

1 REACTIE

  1. Rare titel. Beter was geweest als er had gestaan:

    “Rabobank een van de laatsten van de grote banken die contactloos betalen gaan invoeren.”

    Nu lijkt alsof ze voorop lopen, terwijl uit het artikel blijkt dat ze twijfelen en aarzelen over invoer van de nfc-chip en de bijbehorende dienstverlening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in